מערכות קירור הפועלות על בסיס אמוניה בשתי דרגות ובמעגל משני, קרר מסוג "דנאליין" בשלוש טמפרטורות קירור שונות.

תקציר

בשנת 2016 חברת שופרסל הקימה מרכז לוגיסטי חדש במתחם היי פארק שבאזור תעשייה "חמן" (שהם). המרלו"ג הנוכחי מחליף את המרלו"ג שהיה בראשל"צ.
במרלו"ג אולמות קירור לשלוש טמפרטורות שונות: 15°C+ למוצרי קטיף, 4°C+ למוצרי חלב, סלטים ונקניקים ו- 18°C- למוצרי בשר קפואים.
ליקוט והפצה לתוצרת טרייה / קטיף, מתבצע באופן אוטומטי מלא. בנוסף לחדרי ליקוט והפצה, שני מחסנים אוטומטיים המופעלים באמצעות רובוטים, מחסן 4°C+ ומחסן 18°C- .

ייחודיות המתקן בכך שלראשונה בישראל נעשה שימוש בקרר משני מסוג: "דנאליין", תמלחת מקבילה ל"פרופילן גליקול" אך בעלת תכונות טובות יותר לעבודה בטמפרטורות נמוכות.

מידע נוסף

חדר המכונות ממוגן וכולל בתוכו שלוש מערכות משותפות לטמפרטורות קירור שונות: מערכת "הקפאה", מערכת "מצונן" וקטיף.

במעגל הראשוני - אמוניה (R-717), במעגל המשני - תמלחת מסוג "דנאליין".

ייחודיות הפרויקט - מערכות האמוניה נמצאות במבנה מוגן מבטון מזויין.

במעגל המשני תמלחת מסוג "דנאליין", בעלת תכונות טובות בהרבה מכל התמלחות שנעשה בהם שימוש עד היום, כגון: "פרופילן גליקול", "אטילן גליקול" וכ"ו, החומר מוכר ע"י ארגון ה- FDA האמריקני כחומר ידידותי למזון, ומכאן האישור לשימוש בתעשיית המזון.

החלפת החום בין האמוניה ל"דנאליין" נעשית בצורה גרביטציונית בין מכלי הפרדה למחליפי חום פלטות.

 

מערכת מוצרי קטיף 1C+

מערכת העיבוי - מעבים מאיידים, טמפ' עיבוי 35°C+.

מערכת הקירור - יניקה בטמפ'  2°C-. טמפ' אספקת "דנאליין" 2°C+. טמפ' החדר 15°C+.

 

מערכת מוצרי חלב, סלטים, נקניקים 2°C ~ +4°C+

מערכת העיבוי - מעבים מאיידים, טמפ' עיבוי 35°C+.

מערכת הקירור - יניקה בטמפ' 10°C-. טמפ' אספקת "דנאליין" 6°C-. טמפ' החדר 2°C ~ +4°C+

מערכת העיבוי ואספקת ה"דנאליין" משותפת למערכת 15°C+.

 

מערכת הקפאה 18°C-

מערכת הקפאה הינה מערכת דו-דרגתית, דרגה ראשונה ושנייה פועלות בעזרת קרר מסוג אמוניה (R-717).

דרגה ראשונה (גבוהה) - טמפ' עיבוי 35°C+. טמפ' יניקה 10°C-.

מערכת האיוד של הדרגה הראשונה משותפת למערכת האיוד של 2°C ~ +4°C+ .

דרגה שניה (נמוכה) - טמפ' עיבוי 10°C- . טמפ' יניקה 30°C-.

מעגל משני - "דנאליין" בטמפ' של 26°C-.

טמפ' חדרי ההקפאה 18°C-.

 

יתרונות במערכת

  1. האמוניה נמצאת תחת שליטה בתוך חדר מכונות בנוי מבטון מזויין ובטוח יותר מבעבר.
  2. במדחסים הבורגיים, בדרגה הגבוהה, כל מדחס מצויד ב"אקונימייזר אישי", דבר המביא לחיסכון כללי בחשמל של כ- 1.5% מצריכת החשמל של מנוע המדחס.
  3. שימוש בקרר משני "דנאליין" - החומר בעל תכונות צמיגות דינמיות וקינמטיות טובות בהרבה מחומרים שהיו בשימוש במערכות קירור עד היום. התוצאה, חיסכון משמעותי בצריכת החשמל.
  4. תהליך החלפת החום בין האמוניה ל"דנאליין" נעשה בגלישה גרביטציונית ללא שימוש במשאבת אמוניה.

 

חברת משב סיפקה והתקינה את כל ציוד מערכות הקירור, מיזוג אויר ואוורור.
 

גלריית תמונות